anyone can solve these? because i'm waiting for a long time.

ege914

Active Member
I'm working on these for weeks now. and i am close to explode since i get no solutions from anyone.


1) i need to learn how to delete internet explorer and edge. and do that without getting any error. here is my preset. it clearly gives an error 2.png also was here: https://www.ntlite.com/community/index.php?threads/ie-edge.1086/

2) windows media player removal WAS causinh rockstar games social club to doesn't install. and breaks gtaV game. they need wmp to run. i can't test it now because now windows media player removal didn't even remove wmp...

3) after removing ie, steam thought there were no internet connection.

4) onenote and windows store icons are still at startmenu 6.png

5) i did fresh install of windows, i hate host refresh since it takes same amount of time and doesn't give exact

6) need to learn what 1.png's red circled ones. because i don't understand any of it. i don't know what they do and i de

7) windows update finds and installs same update forever. without any stucking it just downloads and installs it smoothly. 4.png also was here: https://www.ntlite.com/community/index.php?threads/kb4501375-w10.1071/#post-9433

8) windows security center comes back. 5.png also was here: https://www.ntlite.com/community/index.php?threads/kb4501375-w10.1071/#post-9433

9) default softwares browser part is showing something weird. 6.png

10) ONLY HALF OF setupcomplete.cmd run. IT WAS RUNNİNG COMPLETELY WITHOUT ERRORS BEFORE. did absolutely 0 CHANGES TO MY OEM FOLDER. oem folder: https://dosya.co/4zdffti3n85a/OEM.7z.html



none of them are fixed. some of them had its own thread. and they are not fixed too. so my problems i assume never on do top of to do list? because its been couple of weeks.
 

Attachments

Last edited:

nuhi

NTLite developer
Staff member
I'm working on these for weeks now. and i am close to explode since i get no solutions from anyone.


1) i need to learn how to delete internet explorer and edge. and do that without getting any error. here is my preset. it clearly gives an error 2.png also was here: https://www.ntlite.com/community/index.php?threads/ie-edge.1086/

2) windows media player removal WAS causinh rockstar games social club to doesn't install. and breaks gtaV game. they need wmp to run. i can't test it now because now windows media player removal didn't even remove wmp...

3) after removing ie, steam thought there were no internet connection.

4) onenote and windows store icons are still at startmenu 6.png

5) i did fresh install of windows, i hate host refresh since it takes same amount of time and doesn't give exact

6) need to learn what 1.png's red circled ones. because i don't understand any of it. i don't know what they do and i de

7) windows update finds and installs same update forever. without any stucking it just downloads and installs it smoothly. 4.png also was here: https://www.ntlite.com/community/index.php?threads/kb4501375-w10.1071/#post-9433

8) windows security center comes back. 5.png also was here: https://www.ntlite.com/community/index.php?threads/kb4501375-w10.1071/#post-9433

9) default softwares browser part is showing something weird. 6.png

10) ONLY HALF OF setupcomplete.cmd run. IT WAS RUNNİNG COMPLETELY WITHOUT ERRORS BEFORE. did absolutely 0 CHANGES TO MY OEM FOLDER. oem folder: https://dosya.co/4zdffti3n85a/OEM.7z.html

11) WEBCAM DOESN'T WORK ON EDITED ISO. WORKS ON VANILLA. SEE webcam1.png and webcam2.png. it comes and goes all the time u get in to settings for webcam. i test it via skype.



none of them are fixed. some of them had its own thread. and they are not fixed too. so my problems i assume never on do top of to do list? because its been couple of weeks.
1) I don't understand the point of that topic. Are you asking how to use Compatibilities and uncheck components?

2) ok so you need WMP. I read that as suggestion to split a subcomponent needed for those games.

3) not true, I've been removing IE all the time and use Steam

4) I'll check the "Problem.xml" preset when I get to it and let you know how it went.
Unless you meant icons come after the Windows Update?

5) ook

6) what red circles on 1.png, I don't see it

7) this issue you did report, and I tried and said cannot replicate, you must be doing something extra. I can give it another try with this new preset while testing for the icons.

8) that's a known limitation, that is why Remove Returns tool was developed

9) you mean the IE ActiveX or? That's fine.

10) I don't control how Windows executes the script and what you put in it
All I see in the setupcomplete is:
call "%WINDIR%\Setup\Files\MicrosoftCorporation.cmd"
call "%WINDIR%\Setup\Files\Kokteyl.cmd"
You can see what happens by running that directly on the machine after setup.

11) Replied to you in another thread keep Webcam Experience. Otherwise you could have told me "no, you try it", ok, will check all 3 things you reported here.
Probably tomorrow.
 

ege914

Active Member
1) I don't understand the point of that topic. Are you asking how to use Compatibilities and uncheck components?

2) ok so you need WMP. I read that as suggestion to split a subcomponent needed for those games.

3) not true, I've been removing IE all the time and use Steam

4) I'll check the "Problem.xml" preset when I get to it and let you know how it went.
Unless you meant icons come after the Windows Update?

5) ook

6) what red circles on 1.png, I don't see it

7) this issue you did report, and I tried and said cannot replicate, you must be doing something extra. I can give it another try with this new preset while testing for the icons.

8) that's a known limitation, that is why Remove Returns tool was developed

9) you mean the IE ActiveX or? That's fine.

10) I don't control how Windows executes the script and what you put in it
All I see in the setupcomplete is:
call "%WINDIR%\Setup\Files\MicrosoftCorporation.cmd"
call "%WINDIR%\Setup\Files\Kokteyl.cmd"
You can see what happens by running that directly on the machine after setup.

11) Replied to you in another thread keep Webcam Experience. Otherwise you could have told me "no, you try it", ok, will check all 3 things you reported here.
Probably tomorrow.
1) i want to learn what to delete just to get rid of ie and edge. since deleting too much rather than ui will give me errors. is my preset too much or less i don't know. since i'm simply not you.
2) can't even delete wmp now.
3) ok
4) thanks
5) i wrote that because you may need to check on fresh install since with host refresh u couldn't solve wu issues of mine
6) fixed 1.png - please write the descriptions. i need to know what i am unchecking. just names and dots between words as description doesnt help
7) specially to correctly test this, i did not even used my oem folder or anything. i don't do anything extra. just apply the preset to the turkish iso and do a fresh install. you will see. i don't trust host refresh.
8) sad.
9) yes ie activex. i deleted it why its at there
10) i didn't changed anything. with new ntlite it just didn't work. just saying to you.
11) i will fix this one by myself. please fix others and help
 

nuhi

NTLite developer
Staff member
1) no one else complains about removing IE so I'm confused what's there to explain?
Remove component called "Internet Explorer" 32 and 64-bit, all else is system-related and remove only if not needed.

2) that's weird, will check with your preset.

6) Apps are automatically pulled from the image, I did intercept and fill in a few of the component names and descriptions, but it just shows what's on the image.
I remove all without any problems, recommended to keep are under that compatibility option "Recommended" so keep it enabled.
One day will write the description for all.

8) shows that you don't know what's going on with 1903, we can't even use DISM to remove internal packages any more, CU fails. Now NTLite is the only way to remove components, if that means to run something on each CU install, it's not a big deal.
I'll make it an automatic task if Windows build change is detected, need some time to do that reliably.

9) noticed that since always, not important and will switch to selected browser when installed.

10) has nothing to do with the tool version, you didn't even say what fails, pick one installer or whatever and tell me how to test for.
 

ege914

Active Member
1) no one else complains about removing IE so I'm confused what's there to explain?
Remove component called "Internet Explorer" 32 and 64-bit, all else is system-related and remove only if not needed.

2) that's weird, will check with your preset.

6) Apps are automatically pulled from the image, I did intercept and fill in a few of the component names and descriptions, but it just shows what's on the image.
I remove all without any problems, recommended to keep are under that compatibility option "Recommended" so keep it enabled.
One day will write the description for all.

8) shows that you don't know what's going on with 1903, we can't even use DISM to remove internal packages any more, CU fails. Now NTLite is the only way to remove components, if that means to run something on each CU install, it's not a big deal.
I'll make it an automatic task if Windows build change is detected, need some time to do that reliably.

9) noticed that since always, not important and will switch to selected browser when installed.

10) has nothing to do with the tool version, you didn't even say what fails, pick one installer or whatever and tell me how to test for.
1) i think a lot of people having problems when they delete ieplorer. i wanted to learn what option just deletes ui and leaves anything else behind. so i won't get any errors. but look at 2.png and that error showed up with my new preset which erases internet Explorer. any idea about error?

6) thank you if i can get any list before it could be nice. for exp what happens if i delete printer thing. i won't get printer ui anymore? confusing for me.

8) thanks

9) thanks

10) the problem is the command i wrote on readme.txt... that command runs any installer from software folder placed on iso's main folder. and it doesn't run anything. runonce commands are not working anymore in my cmd file. so i can't test any installer. since it is not the problem. it is the code stopped working. i will work on this if you are sure ntlite doesn't do anything but i'm using same file for 6 months now.
 

nuhi

NTLite developer
Staff member
1) i think a lot of people having problems when they delete ieplorer. i wanted to learn what option just deletes ui and leaves anything else behind. so i won't get any errors. but look at 2.png and that error showed up with my new preset which erases internet Explorer. any idea about error?

6) thank you if i can get any list before it could be nice. for exp what happens if i delete printer thing. i won't get printer ui anymore? confusing for me.

8) thanks

9) thanks

10) the problem is the command i wrote on readme.txt... that command runs any installer from software folder placed on iso's main folder. and it doesn't run anything. runonce commands are not working anymore in my cmd file. so i can't test any installer. since it is not the problem. it is the code stopped working. i will work on this if you are sure ntlite doesn't do anything but i'm using same file for 6 months now.
1) OK, then just remove the component "Internet Explorer" and its 32-bit version.
Will check if that DLL is well protected, should be kept even if more is removed. Copy it from a full install.wim system32 in the meantime.
Goes without saying that you should not retry anything until I'm done checking your reports.

6) You simply don't understand that if I'm here replying to messages and typing descriptions, there is no one to test and fix the actual issues.
Anything app related is just for apps, meaning if Hardware Support - Printing is kept, and any INFs that you need, printing will work from native (win32) apps.

10) could be that runonce is not working since IE runonce dll is missing judging by the 2.png. Other than that let's wait and see if this is also resolved when that one is protected. You can also protect it yourself in File - Components - Compatibility - right side file list box.
 

ege914

Active Member
1) OK, then just remove the component "Internet Explorer" and its 32-bit version.
Will check if that DLL is well protected, should be kept even if more is removed. Copy it from a full install.wim system32 in the meantime.
Goes without saying that you should not retry anything until I'm done checking your reports.

6) You simply don't understand that if I'm here replying to messages and typing descriptions, there is no one to test and fix the actual issues.
Anything app related is just for apps, meaning if Hardware Support - Printing is kept, and any INFs that you need, printing will work from native (win32) apps.

10) could be that runonce is not working since IE runonce dll is missing judging by the 2.png. Other than that let's wait and see if this is also resolved when that one is protected. You can also protect it yourself in File - Components - Compatibility - right side file list box.
1) i will protect it as u told and try again with oem folder

6) thanks

10) i will protect it as u told and try again with oem folder


ps:
1)and about windows media player and activex i think i they are there because i didn't unchecked master box of their components. will try that now.
2)trying windows updates again with new iso will report back
 

nuhi

NTLite developer
Staff member
When someone reports a bunch of annoyances they have with the tool, and I say I'll check it, worst thing that can happen is that you keep on trying.
This type of work is just for the crazy ones, meaning leave it to me, when I'm satisfied with the results I'll ask you to confirm so we see if we're on the same page.
 

nuhi

NTLite developer
Staff member
Will post as I go.

- Regarding the Media Player, indeed wasn't even unchecked in your preset (just the 32-bit version was).
One more while you correct that next time, try keeping the WMP Codecs, 32 and 64-bit, just remove the "Windows Media Player" components in order to increase the compatibility with the dependent apps and games.

- For iernonce I have a better solution so it's not needed, implementing and testing.
 

ege914

Active Member
nuhi ok i stopped and waiting... more interesting thing is; people delete internetexplorer for ages, how didn't they got this error.....
 

nuhi

NTLite developer
Staff member
Could be triggered by a CU reinstall, or latest engine changes/fixes, or if something fills the runonce key.
You mentioned that your scripts are doing it.

I hope you have a way to reliable retest that, as I didn't get the popup using your preset with the IE change/fix - nor I remember it before that but I do remember seeing it once.

Now waiting on WU result.

- Windows Store also wasn't unchecked by your preset, so I don't see why the icon wouldn't be there
 

ege914

Active Member
Could be triggered by a CU reinstall, or latest engine changes/fixes, or if something fills the runonce key.
You mentioned that your scripts are doing it.

I hope you have a way to reliable retest that, as I didn't get the popup using your preset with the IE change/fix - nor I remember it before that but I do remember seeing it once.

Now waiting on WU result.

- Windows Store also wasn't unchecked by your preset, so I don't see why the icon wouldn't be there
i'm %99 sure this setupcomplete problem happened with my new preset, and the only changes are couple of modern app deletions, windows media player and internet explorer deletion... i will attach my old preset too if u want to see.

yeah i thought all the icons were going to be removed since office was gone except onenote.. only problem is onenote.

- for wu repeat problem: i checked my windows update error again starting from fresh without oem folder. unfortunately same update keeps coming back
- for ie error: i will check same preset at 1st message, i will just won't remove internet explorer and report back
 

Attachments

Last edited:

ege914

Active Member
UNRELATED FROM TOPIC - u possibly know this but if you want to add reset startmenu option to ntlite u can use xml file and a reg file

xcopy "DefaultLayouts.xml" "%localappdata%\Microsoft\Windows\Shell\" /Y /K /R /S /H /i
regedit /s DefaultLayouts.reg
 

Attachments

ege914

Active Member
nuhi hi nuhi i tested the preset without internetexplorer, and the error is gone and setupcomplete worked perfectly again...

just need to do these
1) safely delete internet explorer and windows media player UI (btw can i delete activex and adobe flash too will they cause problems in the future? and is there anything important about wmp deletion rather than keeping codec?)
2) be able to install wu cu
3) erase onenote icon..
 
Last edited:

nuhi

NTLite developer
Staff member
Using the latest version, with the small just-in-case fix for the IE Runonce cleanup:

- Don't have issues with iernonce.dll missing.
When WU and OneNote are finished I'll send the version.

- Regarding WU, do you mean this KB4501375 being listed as in the screenshot even if clicked to install?
Will need to install full Turkish ISO and confirm it's not the same.

- OneNote icon seems like a link to Store leftover, clicking it installed it, will need to remove that indeed. Tomorrow will try.

- You can remove whatever you want, then it's up to your apps what they need, as in the case of codecs.

Continuing tomorrow, thanks.
 

Attachments

ege914

Active Member
Using the latest version, with the small just-in-case fix for the IE Runonce cleanup:

- Don't have issues with iernonce.dll missing.
When WU and OneNote are finished I'll send the version.

- Regarding WU, do you mean this KB4501375 being listed as in the screenshot even if clicked to install?
Will need to install full Turkish ISO and confirm it's not the same.


- OneNote icon seems like a link to Store leftover, clicking it installed it, will need to remove that indeed. Tomorrow will try.

- You can remove whatever you want, then it's up to your apps what they need, as in the case of codecs.

Continuing tomorrow, thanks.
yes just like in the screenshot. it means download and install. and it does what it says. every time smoothly with out any errors or stuck waiting. but when i view installed updates it is not installed and promts for download&install again


https://tb.32767.ga/get.php?id=1214
File name is: Win10_1903_V1_Turkish_x64
Vanilla Build: 1903 - 18362.116
my MD5: 90B7AFA17CF6091E40AE2F4880B80BC1
my SHA1: 3057AB3D635775D8C8C0E557703570C22D123AF3
my SHA256: E744886116D4F678A99A1D457494D2089D14EFF577D118C7CB79EE59E81DB1C2
i can upload it for u if you can't find it at https://tb.32767.ga/get.php?id=1214 or from https://uupdump.ml/
 
Last edited:

nuhi

NTLite developer
Staff member
yes just like in the screenshot. it means download and install. and it does what it says. every time smoothly with out any errors or stuck waiting. but when i view installed updates it is not installed and promts for download&install again

File name is: Win10_1903_V1_Turkish_x64
i can upload it for u if you can't find it at
OK, as you can see that screenshot is from my test, having the same image, so you can consider it confirmed.

Great, talk to you tomorrow.
 

ege914

Active Member
OK, as you can see that screenshot is from my test, having the same image, so you can consider it confirmed.

Great, talk to you tomorrow.
thank you very much one last info for tomorrow, i tested same thing on your new build #7055 with windows pro intead of home

1) win 1903 should be white as default? but its black on pro
2) error is there (possibly will be there on home edition too) (i know u didn't completely solved it yet so np)

talk to u tomorrow
 

Attachments

nuhi

NTLite developer
Staff member
Seems like Microsoft fixed WU or it's a result of one KB on top of another, but with the latest KB4507453, WU is clean after installing it once, attached picture.

Moving onto OneNote shortcut, then will reinstall and confirm that the WU issue is gone.

1) Most probably, don't see a change in that in your preset so it's how Windows has it by default. Since it surprised me how white your test is, it's probably due to Home edition and 1903 since they added the light theme.
2) Thx for the runonce confirmation, will then keep the file.
 

Attachments

nuhi

NTLite developer
Staff member
OK, fixed the OneNote shortcut removal, added the DLL to protected list.
WU looks happy since the new KB, MS helped there, not my doing.
Uploaded pre-release build 7057, let me know how it goes.
 
Top