Windows 10 LTSC 1809 - Optimize Gaming/Poweruser/Runtime Profile, retaining maximum compatibility. For x64/UEFI systems.

Status
Not open for further replies.

Kasual

Well-Known Member
Hello,
is there any service/setting that deny from the microsoft license activision to work?, when I'm entering my key it says "Something prevented us from communicating with our activation server - 0xc0020036
open a new thread and post the autosaved preset please
 

Saaglem

Active Member
Yes Kasual. Question though? The second I edit MT's preset and I click save the preset it wipes about 80% of the preset. Any idea why? It does this with other presets as well....and the preset the gets backed up to the ISO is also minimal?! Recently upgraded to v7501
 

Hafanana

New Member
Hello, am new with NTlite and am getting this error after loading the preset, is it normal? The ISO used is en_windows_10_enterprise_ltsc_2019_x64_dvd_5795bb03.iso downloaded from MS site.

02.JPG

I was looking for tutorial how to use this preset, but didnt find any. Should I click on Overwrite or Append?

01.jpg
 

evolve

Member
Hello, am new with NTlite and am getting this error after loading the preset, is it normal? The ISO used is en_windows_10_enterprise_ltsc_2019_x64_dvd_5795bb03.iso downloaded from MS site.

View attachment 3270

I was looking for tutorial how to use this preset, but didnt find any. Should I click on Overwrite or Append?

View attachment 3269
it just says couldn't find some registry path i was getting it you can do these reg files after setup again did you deleted or moved regisry folder in downloaded profile?
just double click on ntlite name on right of ntlite program it getting green and apply itself.
then go do what ever you want, after that go to apply section, its the last option on bottom of program
 

evolve

Member
MT_ my are u did something with windows update after i installed windows i cant get update from any of its form windows update or ntlite
many random errors happening i also enabled and even use a program called windows repair and did multiple ways to fix it one the error is this but
There is many random error numbers happens for me also windows update service was getting disabled back to back when i login into windwos and i fixed it now but no help also i did standalone update result is same

r.png
 

MT_

Active Member
Updates should work, but this profile is also ment for manually update, not though the 'Settings' section.

The proper idea is to go to Windows update catalog website and fetch the .cab files yourself and apply them. Currently that would be:

AMD64-all-windows10.0-kb4549947-x64_5e69903a9d0b0323bb0eb81bf361fe0bc1700b75.msu
AMD64_X86_ARM-all-windows10.0-kb4552924-x64_dd0744e29f54be0c3891bb6339480a845e947050.msu
windows10.0-kb4551853-x64_ce1ea7def481ee2eb8bba6db49ddb42e45cba54f.msu
(Servicing pack, Net4, 1809 Cumulative update)

They *should* apply fine when you manually re-enable Windows update service and windows modules installer.

And turn them back off afterwards.

I don't think you'd ever want to attempt a 'repair' though on NTLited builds.

Edit: No matter whether the profile works with manually updating, the chance of newer updates released by microsoft are no guarantee that they also apply to this profile successfully. This is basically unavoidable on NTLited builds, nature of the beast :)

I would in all honesty also not recommend applying updates to any NTLited OS, as it could re-add removed components in an instant, or parts of it. And updates can also revert registry modifications without you knowing it.

Thats why I prefer Live scripts these days, just apply them after an update, works great.
 
Last edited:

evolve

Member
Updates should work, but this profile is also ment for manually update, not though the 'Settings' section.

The proper idea is to go to Windows update catalog website and fetch the .cab files yourself and apply them. Currently that would be:

AMD64-all-windows10.0-kb4549947-x64_5e69903a9d0b0323bb0eb81bf361fe0bc1700b75.msu
AMD64_X86_ARM-all-windows10.0-kb4552924-x64_dd0744e29f54be0c3891bb6339480a845e947050.msu
windows10.0-kb4551853-x64_ce1ea7def481ee2eb8bba6db49ddb42e45cba54f.msu
(Servicing pack, Net4, 1809 Cumulative update)

They *should* apply fine when you manually re-enable Windows update service and windows modules installer.

And turn them back off afterwards.

I don't think you'd ever want to attempt a 'repair' though on NTLited builds.

Edit: No matter whether the profile works with manually updating, the chance of newer updates released by microsoft are no guarantee that they also apply to this profile successfully. This is basically unavoidable on NTLited builds, nature of the beast :)

I would in all honesty also not recommend applying updates to any NTLited OS, as it could re-add removed components in an instant, or parts of it. And updates can also revert registry modifications without you knowing it.
----------------------------------------------------
Thats why I prefer Live scripts these days, just apply them after an update, works great.
thanks i actually did that i said i did every method even wsus offline updater, and all of them not working also for standalone updates ntlite shows me i need this update for cumulative update KB4567513 its about 350mg update this is what i get for standalone method which is you suggesting
Untitled.png
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
I would in all honesty also not recommend applying updates to any NTLited OS, as it could re-add removed components in an instant, or parts of it. And updates can also revert registry modifications without you knowing it.
i was completely aware of this before installing your profile, so i decided to update windows with ntlite and integrate latest updates and then do all tweak and after that just not updating windows anymore but somehow my updates not integrated i thinks iam just unlucky :(
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
also trying to use dism.exe commands to fix problem it keep saying error:87 for literally any command i use??:oops:
and sfc /scannow is also not working it says:Windows Resource Protection could not start the repair service ??:oops:

----------------------------------------------------------------------------------------
also windows installer service keeps getting stop automatically is it ok??:confused:
---------------------------------------------------------------------------------------
my windows version is Version 10.0.17763.107 which means it didn't update for a long time right ?
 
Last edited:

MT_

Active Member
Yea no clue why it won't work :-( The profile has been tested with updating just fine. Try an older cumulative update maybe?

All the issues you mentioned I have not experienced so myself. The profile even does a sfc scan after first reboot if i recall correctly.
 

Arcturus

Member
You can try recreate LTSB and click VPN compatibility maybe it should add back the wan miniports and related connection stuff.
mullvad, nord client works(with just vpn compatibility ON) express vpn client not working/working with weird fix (enabling and disabling ethernet - which also isnt 100% foolproof, i have to do again and again for expressvpn client)
 

Brutser

New Member
Arcturus: maybe those client applications are relying on some services being enabled, you should try to install openvpn yourself and then connecting to see if the network connection is possible.
 

Brutser

New Member
MT_: just testing your preset, but since you make a very nice project of it, maybe it's a good idea to document on why you disable services, add/change registry settings, etc. I know this is a major job, but the more you continue the project, in the future and even now, it will be worth it.
This way if someone else use the profile, he can know why things are the way they are and also for yourself, if in the future things change, it's much easier to know why that entry is there.
Maybe you already done that for yourself, so I just talk out loud here :)
 

evolve

Member
thanks i actually did that i said i did every method even wsus offline updater, and all of them not working also for standalone updates ntlite shows me i need this update for cumulative update KB4567513 its about 350mg update this is what i get for standalone method which is you suggesting
View attachment 3282
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
i was completely aware of this before installing your profile, so i decided to update windows with ntlite and integrate latest updates and then do all tweak and after that just not updating windows anymore but somehow my updates not integrated i thinks iam just unlucky :(
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
also trying to use dism.exe commands to fix problem it keep saying error:87 for literally any command i use??:oops:
and sfc /scannow is also not working it says:Windows Resource Protection could not start the repair service ??:oops:

----------------------------------------------------------------------------------------
also windows installer service keeps getting stop automatically is it ok??:confused:
---------------------------------------------------------------------------------------
my windows version is Version 10.0.17763.107 which means it didn't update for a long time right ?
OK now after 4 days of just trying and not doing any of my other stuff the only fix was reinstall the windows and reintegrate updates to iso sadly
what i tried:
1-windows built in update program ended with error 0x800f0982 ( multiple different tries to fix it to fix it with any method was available)
2-Wsus offline updater downloaded 12gb of data and said 0x800f0982 ( multiple different tries to fix it )
3-ntlite was not be able to integrate as well
4- doing various method to fix windows with windows repair program and doing sfcs and dism altho sfcs and dism was no working on cmd but didn't tried on powershell
5-host refresh wizard its an ntlite feature (couldn't quite understand how to use it)
6-downloding updates from latest to earliest version from windows update catalog website (worked for few updates then completely stoped after update kb4493509

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
My recommendation is if you need windows updates, integrate updates to iso before doing any sort of removing or changing windows components
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Last edited:

MT_

Active Member
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
My recommendation is if you need windows updates, integrate updates to iso before doing any sort of removing or changing windows components
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Yes this is always the recommended course of action with NTLited builds.
 

johnnyfive

New Member
mhh I don't like this, Its not critical but: sfc /scannow shows integrity fault. So build is not clean.

"Repairing corrupted file \??\C:\ProgramData\Microsoft\Diagnosis\DownloadedSettings\\utc.allow.diffbase from store"

I wonder whats doing that. Might be related to diag*?
Quite a while since this was posted, the Error comes from removing "Unified Telemetry Client".
 

ciroko2

New Member
Hello,
is there any service/setting that deny from the microsoft license activision to work?, when I'm entering my key it says "Something prevented us from communicating with our activation server - 0xc0020036
Try to enable ClipSVC

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\ClipSVC\Parameters]
"DisableSubscription"=dword:00000000
"InactivityShutdownDelay"=dword:0000012c
"RefreshRequired"=dword:00000001
 

ciroko2

New Member
Hello friend ,
Thank you for preset and the tweaks

i'm having trouble connecting to the web even tho the device is connected?

I applied all reg included in the latest hotfix folder.

But cannot find witch rule is preventing the device from connecting to a browser.

Thanks
 
Status
Not open for further replies.
Top